pondelok 13. novembra 2017

Kedy ist na matersku

Materská dovolenka je ospravedlnené obdobie, na ktoré má právo každá pracujúca žena. Samotný pôrod a starostlivosť o novonarodené dieťa sú okolnosti, . Ako mať čo najvyššiu materskú. Najväčšia chyba pri materskej: Pre túto maličkosť mamičky.


Mnohé mamičky prichádzajú o vyše 2€ od štátu a ani o tom nevedia. O peniaze ich pripraví zle zvolený termín nástupu na materskú. Mám nejaké povinnosti pred nástupom na materskú dovolenku?


Viac si môžete prečítať v článku Kto nemôže ísť na materskú ? Kedy možno žiadať o jej navýšenie ? Všetky potrebné informácie sme zhrnuli do prehľadného . Je dôležité spomenúť aj to, že nemusí ísť výhradne len o otca dieťaťa, . Materské sa poskytuje: poistenkyni z dôvodu tehotenstva alebo starostlivosti o narodené dieťa. Okrem matky môže ísť na materskú dovolenku aj otec dieťaťa, a to v prípade, ak matka dieťaťa zomrela alebo po dohode s matkou. Nie však skôr ako týždňov . Otec má nárok na materské najčastejšie vtedy, ak po dohode s matkou dieťaťa prevezme dieťa do starostlivosti a splní všetky podmienky pre . To, že materská je podstatne iný typ dovolenky, vedia všetci.


Málo nastávajúcich rodičov však vie, ako vlastne funguje a čo všetko je potrebné . BRATISLAVA – Už sedem rokov platí, že na materskú môže ísť aj otec. Odvtedy sa počet oteckov na materskej, rovnako ako suma vyplatených . Materské vypláca Sociálna poisťovňa ako nemocenskú dávku z dôvodu tehotenstva, starostlivosti o narodené dieťa alebo z dôvodu prevzatia . Otcovia môžu ísť na pol roka na materskú do troch rokov dieťaťa, môžu popri nej aj pracovať. Pozreli sme sa na to, komu sa to oplatí.


Kto má nárok na materskú dovolenku, aká je dĺžka materskej dovolenky, či môže ísť muž (otec) na materskú dovolenku, prípadne iné osoby, . Ak by chcel ísť na materskú otec, odporúčame nasledovné zadanie:. V tomto období jej môže zamestnávateľ doplatiť mzdu, ale musí ísť o mzdu za obdobie . Matka dieťaťa môže poberať materské spravidla týždňov, otec 28. Zákonník práce priznáva v súvislosti so starostlivosťou o dieťa zamestnankyni – žene právo na materskú a rodičovskú dovolenku. Poberať rovnakú materskú dávku ako poberajú policajtky či hasičky môžu oteckovia rovnakej profesie len v niektorých prípadoch.


Nevyhnutnosťou je aj pri otcovi dieťaťa splnenie zákonných podmienok na to, aby mohol ísť otec na materskú dovolenku. Po ich splnení môže otec aj matka . Využite našu kalkulačku termínu pôrodu. Neskôr sa vám určite bude veľmi hodiť naša pôrodná kalkulačka.


Už siedmy rok majú otcovia na Slovensku možnosť ísť na materskú. Na materské má nárok každá žena, ktorá bola za obdobie ostatných. Reálny príklad ako si otec vie vybaviť materskú plus dokumenty, ktoré. Ak dávate výpoveď a plánujete ísť na materskú , nezabudnite tak urobiť . Chcem sa opýtať, keby som chcel ísť so synom na materskú dovolenku, po tom ako ju skončila jeho matka, musíme byť manželia, alebo stačí .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky