pondelok 20. apríla 2015

Cukor v tele

Hladina cukru v krvi v prebehu dňa kolíše u každého človeka. Kým u zdravých ľudí hraničné hodnoty neprekračuje, v prípade . O ROBÍ CUKOR V ĽUDSKOM TELE. Glukóza (krvný cukor ) je pre naše bunky základným zdrojom energie.


Prijímajú ju z krvi za pomoci hormónu inzulínu. Ak sa glykémia dostane do neprirodzených rozmedzí, v tele nastane zmätok.

Cukor v tele

Aké sú teda normálne hodnoty? Cukor v tele potrebujeme aby sme mali dostatok energie na každodennú činnosť. Ak ste diabetik alebo máte v rodine diabetika, určite viete, ako merať cukor v krvi. Mali by ste poznať hladiny, v ktorých sa pohybuje fyziologická . Ako sa správa cukor v našom tele.


Jednoduché cukry – monosacharidy a disacharidy (ale i ovocný cukor a med) - nie sú vo vnútri spojené . Odber krvi v ambulancii je jednou z možností ako zistiť, či nemáme zvýšenú hladinu cukru. Zisťuje sa buď hladina samotnej glukózy, kedy by pri . Cukor (alebo glukóza) slúži ako zásobník energie v tele.

Táto energia je pripravená na „okamžité použitie“. Telo sa snaží hladinu krvného . Stabilná normálna glykémia (hladina cukru v krvi) je dôležitá napríklad aj pre mozog, pre ktorý je glukóza hlavným zdrojom energie. Glukóza je základný zdroj energie využívaný v ľudskom tele.


Keď sme hladní, necítime sa dobre. Niekto je nervózny, inému sa točí hlava. Diabetikov však môže výkyv cukru v krvi smerom nadol vážne . Cukor je je cukor je novodobý tichý zabijak. Je nesmierne dôležité rozlišovať, ktorý cukor zdraviu naozaj škodí. Vysokú hladinu cukru (glukózy) v krvi by ste nemali brať na ľahkú váhu.


Z krátkodobého hľadiska sa nemusí jednať o nič vážne, ale neustála hyperglykémia . Toto rozmedzie hodnôt vyjadruje hladinu cukru v krvi nalačno. Kedysi dobrá hladina cukru v krvi sa dnes už považuje za hladinu zvýšenú. Lekárovi tento stav zvyčajne napovie, že môžu v tele dotyčného . Ak ste spozorovali niektorý z hore uvedených prejavov, okamžite by ste si mali zmerať hladinu cukru v krvi a dať si vyšetriť moč na prítomnosť acetónu. V tele sa buď využíva ako stály pohotový zdroj . Jednak dáva pokyn na ukladanie glukózy do zásob v pečeni, keď stúpa hladina cukru v krvi (glykémie) a glukózu treba uložiť.


Inzulín má v tele dve funkcie. Nová štúdia, vedená výskumníkmi na Stanfordskej univerzite v Kalifornii, odhaľuje, že bežné potraviny môžu zvýšiť hladiny krvného cukru.

Cukor v tele

Hypoglykémia, inak nazývaná nízka hladina glukózy v krvi, alebo nízka hladina krvného cukru , je predzvesť diabetu. K hypoglykémií dochádza vtedy, ak hladina. Na reguláciu hladiny cukru v krvi má rozhodujúci vplyv hormón inzulín, ktorý je tvorený v pankrease.


Väčšina potravy je v našom tele rozložená . Cez tráviaci trakt sa cukor dostáva do krvného obehu, kde sa pomocou hormónu inzulín roznáša ďalej . Cukrovka - ktoré potraviny znižujú hladinu cukru v krvi? A ani nadbytok či nedostatok cukru nie je pre náš organizmus vhodný. Tuk sa ukladá do tukových zásob.


Ale vedeli ste, že v tele máte vždy k dispozícií určité množstvo cukru , ktoré slúži ako rýchly zdroj energie? Táto zásoba cukru sa počas dňa postupne spotrebuje . Ak sa jedná o cukor , ktorý prúdi ľudským telom , hovoríme hlavne o glukóze. Väčšinou sa stretávame so slovným spojením hladina cukru v.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky