streda 27. mája 2015

Slabikovanie slov

Slabikovanie slov

Slovenský jazyk do vrecka. Pravopis, gramatika, slovné druhy, vetné členy, vety, súvetia. Ako sa správne rozdelia na slabiky slová vŕzgali, klzisko, parkovisko ? Kliknite a čítajte ďalej. Problémy so slovom rozdeľovanie slov ? Riadok je krátky, slovo pridlhé a ja ho potrebujem rozdeliť. Ako na to gramaticky správne?


Téma: Slabika, delenie slabík. Jednoslabičné slová sú napr. Viacslabičné slová rozdeľujeme podľa dvoch základných pravidiel: Na rozhraní . Katka nebola v škole, keď sa učili správne rozdeľovať slová na slabiky. Pomôž jej , prosím, s domácou úlohou!


Popis: Prezentácia k téme Delenie slov na slabiky. Rozdeľ si slová potichu na slabiky. Preskočiť na neprečítané . Pe-ter, vie-tor Ak sa stretnú dve alebo viac spoluhlások, prvá zostáva v prvom riadku, ostatné píšeme do nového. Narušené môže byť: spoznávanie čítaných slov , písmen, chápanie čítaného. Vďaka tomu neskôr v škole dokážu slabikovať a slabiky spájať do slov.


Komplikovanejší proces je ale prechod od slabiky k hláske. Pre deti je hláska v slove . V oboch častiach šlabikára sú jednotlivé slabiky v slovách farebne rozlíšené. Slabikovanie je teda veľmi dôležité pre zvládnutie správnej techniky čítania, dieťa.


Deti na začiatku prvej triedy dokážu slabikovať slová , určiť prvé a posledné hlásky v slovách (veľmi rýchlo sa potom naučia vyhláskovať celé slová), uvedomiť si . Obmena: skladať slová , napíšeme ho, skladanie slov do viet. Vyrobiť plagátik spolu s dieťaťom. Dieťa si chyby opraví najprv samo. Ak nejakú nenájde, upozorníme, kde ju má, alebo akého . Preklad „ slabikovanie “ zo slovenčiny do angličtiny.


Rýchly a korektný preklad slov a fráz v online prekladovom slovníku na Webslovník. Po pomenovaní, spolu s deťmi, výrazne rytmicky deklamujeme dané slovo. Rytmizácia slov nie je slabikovanie slov , ani nie skandovanie slov: . Spojovanie písmen do slabík, slabikovanie. D: Delenie slov na slabiky.


Moj otec pracuje na pocitaci. Tvorenie a priraďovanie slov k obrázkom. Práca so slabikou, čítanie slov , nácvik čítania. Veru nie, hlasné slabikovanie slov nezaberá.


Namiesto toho skúste tieto tipy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky