pondelok 10. októbra 2016

Nepokojne dieta

Nepokojne dieta

Hlavne mladé mamičky majú pri starostlivosti o svoje prvé dieťatko obavy a pochybnosti ako správne reagovať na detský plač a upokojiť . Ahojte maminy, chcem sa spýtať, či niektorá mala také nepokojné dieťa ako ja. Nehcem za tým hľadať žiadny problém, ale bola by som . Dieťatko často zažíva nepríjemné a bolestivé pocity, ktoré ústia do plaču, motorického nepokoja a podráždenosti. Rodičia sú často z týchto prejavov zúfalí,. Počas mojej práce sa často stretávam s mamičkami, ktorých dieťa je neustále nepokojné , hoci už všetko možné vyskúšali.


Mamičky sa obviňujú, že asi ony robia . Dieťa počas tejto fázy spánku je nepokojné , otvára oči, smeje sa alebo plače. Novorodenci strávia času v každej z týchto fáz a cykly sa . Mam mesacneho synceka, ktory je velmi bystry , vsimavy, nic mu neujde. Je vsak velmi nepokojny. Dieťa s emocionálnym ochorením pobehuje dookola, keď je do činnosti zapojená celá skupina, je zmätené a má problémy s koncentráciou. Nevydrží pri jednej hračke a knižku si prezerá len pár sekúnd?


Musíte sa mu viac venovať. Predstavte si, že v prvých dvoch až troch hodinách spánku sa vaše dieťa zrazu v postieľke posadí, úzkostne kričí až vrieska, kope, hádže sa, . Mali by ste vedieť, že ak od vás dieťa odvráti tvár, potrebuje prestávku od očného kontaktu s vami. Niekedy je nepokojné , pôsobí nervózne a tvrdohlavo odvráti . Sami pritom neraz padajú únavou.


Uznávaný americký pediater Harvey Karp radí , ako rýchlo utíšiť nepokojné dieťa. Neprestávajuci žalostivý . Nosíte ho, kočíkujete, spievate mu, ale napriek všetkému nedokáže zaspať? Máte doma malé dieťatko?


Prečítajte si niekoľko dôvodov, prečo by ste sa mali prestať pýtať: Kedy už konečne moje dieťa prespí celú noc? Neexistujú univerzálne rady, ktoré zafungujú pre vaše dieťa , aj to kamarátkine,. To, či dieťa spáva pokojne, dlho alebo nepokojne a krátko . Je neurvalé k ostatným deťom? Chcem sa opýtať, či je normálne u takýchto detí, že takmer percent dňa sú nepokojné. Ak má dieťa horúčku, dôležitý je jeho vek všeobecné zdravie.


Keď je bábätko nepokojné a plače, v postieľke ho vyplakať nenechávajte. Objektívne: Dieťa: nízky počet vlhkých plienok, vyšší úbytok hmotnosti ako je. Dieťa je zrazu unavené, nepokojné , telo horúce, teplota prudko stúpa. Aké podať lieky a kedy? Z ľubovoľnej miestnosti.


Ako zvládať nepokojné dieťa ? Pomoc odborníkov vyhľadávajú často rodičia neposedných a hlučných detí, ktoré spôsobujú svojím rodičom podráždenosť a . Vaše dieťa si zamiluje svetelný projektor oblohy s hviezdami! Nič tak neutíši nepokojné dieťa , ako nežná uspávanka a teplá upokojujúca žiara. Ak je matka napätá, roztržitá, stále rozmýšľa, čo ešte musí a čo by mala urobiť, nemôže sa čudovať, že jej dieťa je nepokojné.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky