pondelok 19. augusta 2019

Moruša biela

Moruša biela

Poznáme morušu bielu , čiernu, červenú a trnavskú, ktorá vznikla krížením čiernej a červenej. Listy niektorých druhov sa používajú ako krmivo pre húsenice priadky morušovej. Darí sa jej v stredne úrodnej, vlhkej,. Na Slovensku sa vyskytuje iba ako pestovaná rastlina.


Počas jej vládnutia sadili moruše biele popri cestách, aby pocestní mali po ruke mimoriadne svieže ovocie, ktoré si môžu vychutnať v tieni . V tradičnej čínskej medicíne je považovaná za liek. Je to nenáročný strom odolný voči . Moruša má vysoký obsah antooxidantov. Premena staticky nestabilného stromu, v bežných prípadoch z bezpečnostných dôvodov odsúdeného na výrub. ORANGE MUSIC LIVE uvádza: Jana Kirschner a jej nový výnimočný projekt MORUŠA.


Morus alba, na Slovensku známa ako moruša biela , je rýchlo rastúci strom dosahujúci výšku - metrov. Neobsahuje žiadne pridané látky. Vďaka obsahu čerstvého nektáru sa plody morušovníka stávajú nielen skvelou pochúťkou pre deti, ale aj pre dospelých. Plody moruše nie sú nijako dochutené.


Plody: do 5cm dlhé, biele , ružové až fialovo červenkasté, štavnaté, mierne sladkej až sladkokyslej chuti, obľúbené v čerstvom stave alebo spracované na . Popri nej sú to ešte moruša biela (Morus alba), ktorá je typická pre južné oblasti Slovenska a moruša červenená (Morus rubra), ktorá je u nás veľmi zriedkavá a . Sú plné antioxidantov - najmä . Tento prastarý úžitkový strom má pôvod v severnej Číne, kde sa pestuje už tisícročia nielen ako úžitková, ale aj liečivá a okrasná rastlina. Sušené plody moruše bielej sú veľmi chutné. Obsahujú vysoké množstvo prírodných cukrov (glukóza a fruktóza), vďaka čomu sú sladké a pripomínajú med. U nás môžete vidieť morušu bielu , čiernu, ale aj červenú.


Jej plody sú podobné malinám,. Okrem krásy ponúka aj jedlé plody. Svět plodů Vám nabízí zdravou sušenou moruši ! Vyzkoušejte ji a napište nám, jak Vám chutnalo! Nakupujte kávy a čaje online vo vašom obľúbenom kníhkupectve Martinus!


MORUŠA : BIELA Nový projekt Jany Kirschner přichází přesně po třech letech od jejího posledního počinu „Krajina rovina, na kterém již spolupracoval s mužem . Jej zdokumentovaná história siaha . Morušovník je pomerne vzrastlý strom, ktorý plní okrasnú aj užitkovú funkciu. Pre svoje pestovanie potrebujú pomerne veľký priestor. Moruše patria medzi dlhoveké dreviny.


Vyžaduje teplé oblasti, kedysi sa pestoval aj v dvoroch hydiny, . Vyrastala na okraji mesta, dnes stojí takmer v centre. Má už približne 2rokov a bojuje o titul. Toto veľmi chutné ovocie moruše bielej sa tvarom podobá ostružine.


EkoMedica MORUŠA BIELA šťava, 1 natural produkt bez pridania cukru. Už v antickej minulosti sa . Preložiť slovo „ moruša biela “ zo slovenčiny do maďarčiny. Na slnku sušené RAW sladké plody bielej moruše z ekologického pestovania sú veľmi chutné samé o sebe.


Výborne sa hodia k orieškom, do ovocných pohárov . Známa je aj pod synonymom stromová malina. Bez pridaného cukru a chemických konzervantov. Moderná a šetrná technológia spracovania a konzervovania s dôrazom na zachovanie výživovej hodnoty.


Bio sušené plody moruše bielej.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky