streda 12. augusta 2015

Teplota v ustach

Teplota v ustach

Je teplota len zvýšená alebo sa už jedná o horúčku? Teplotu možno merať digitálnymi teplomermi (v podpazuší, v ústach , v konečníku) a najnovšie aj. Viete ako správne zmerať teplotu v ústach – kam presne umiestniť teplomer a aký druh teplomeru použiť?


Thermoval vám přináša mnoho . Miesto merania teploty si vyberajte podľa typu teplomera. Teplomer v ústach umieste pod jazyk,, aby sa dotýkal sliznice pretkanej cievkami.

Teplota v ustach

Meranie teploty v ústach sa môže vykonávať bukálne (pri líci) alebo sublingválne (pod jazykom). V oboch prípadoch je nameraná teplota mierne nižšia v . Teplotu tela však treba predovšetkým u menších detí odmerať spoľahlivo,. Meranie v ústach je metóda, pri ktorej dochádza k miernemu . Digitálne teplomery merajú rýchlo len v ústach či konečníku.


Pri meraní telesnej teploty v ústach , v konečníku alebo v pošve môžeme . Preto je snaha merať teplotu pod povrchom tela. Klasicky sa to robí meraním teploty v ústach , čo kladie zvýšené nároky na starostlivú . Ak dieťa práve jedlo alebo pilo, musíme počkať približne minút, aby sa teplota v jeho ústach stabilizovala a nebola ovplyvnená jedlom či .

Teplota v ustach

Všetko záleží aj od typu teplomera či dĺžky merania samotnej teploty. Teplota sa dá merať aj v ústach , pričom špička teplomera sa umiestňuje . Normálna telesná teplota sa pohybuje v rozmedzí od – °C,. C alebo vyššia ako °C, ak sa merala v ústach alebo v podpazuší. Merať teplotu možno týmto spôsobom minút po jedle , pití či fajčení.


Mohlo by to ovplyvniť teplotu v ústach a viesť k nepresnému . Bezdotykovým teplomerom možno merať aj povrchovú teplotu predmetov,. Možnosť merať teplotu v podpazuší, v konečníku aj v ústach. Bazálna teplota je teplota oddýchnutého ľudského organizmu. Ako horúčka sa označuje zvýšenie teploty tela nad °C. Najmä mamičky sa tak trápia otázkou, ako správne odmerať teplotu svojim.


Rozhodne ich neslobodno používať na meranie teploty v ústach pre riziko. Je-li okolní teplota vyšší než °C, ponořte špičku teploměru před měřením na až 10. Všeobecne platí, že teplota v ústach je o až. Digitálny teplomer pre meranie bazálnej teploty na dve desatinné miesta.


Malé odchýlky v čase merania (± minút) sú bezvýznamné. Telesná teplota je nižšia ráno ako popoludní. Iné zmeny súvisia s miestom merania.


Teplota meraná v ústach obyčajne koliše, ako je to uvedené vyššie, teplota.

Ak sa cumlík v ústach dieťaťa nachádza dlhšie, teplomer začne merať teplotu. Pacifik teplomer digitálna teplota v ústach dieťa teplomer. Prečo sa teploty netreba báť, ako podávať lieky a kedy začať s.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky