piatok 8. decembra 2017

Bolestive vyprazdnovanie stolice

Je definovaná ako zriedkavé, nepravidelné, namáhavé vyprázdňovanie tuhej a j stolice. Takto trpí podstatná časť nášho obyvateľstva. Bolesť pri stolici môže byť symptómom pre rôzne ochorenia v oblasti análneho otvoru. Bolestivé vyprázdňovanie je veľakrát príznakom pre rôzne ochorenia.


Bolest brucha a bolestive vyprazdnovanie. Stolicu mavam zriedkavo 2x za den. Skoro kazde rano mam po prvej stolici o minut dalsiu. Ide o sťažené vyprázdňovanie malého množstva stolice alebo úplné. Spoločnými príznakmi oboch foriem ochorenia býva nafukovanie, prelievanie a škŕkanie v črevách alebo bolestivé vyprázdňovanie stolice.


Avšak bolesť pri vyprázdňovaní a nepríjemné, bolestivé pocity v oblasti análneho otvoru môžu zapríčiňovať nielen hemoroidy. Všetky ochorenia, ktoré . Za zápchu považujeme stav, keď má človek stolicu menej ako trikrát do týždňa,. Takéto neprirodzené vyprázdňovanie stolice sa objavuje ráno a nazýva sa . O zápche hovoríme aj vtedy, keď máte stolicu oveľa zriedkavejšie . V tomto prípade je ich vyprázdňovanie ťažšie, namáhavé, občas bolestivé a veľmi nepravidelné.


Kým bežná stolica môže nastať aj krát za . Traduje sa jeho známy výrok, že: „zápchou trpí ten, kto potrebuje. Ak spozorujete buď jasne červenú alebo veľmi tmavú krv v stolici , bez. U niektorých detí môže íst o dlhodobejší problém.


Popísať faktory ovplyvňujúce vyprázdňovanie stolice. Defekácia je odstránenie stolice z anu a rek- ta. O zápche (zápcha) hovoríme aj vtedy, keď máte stolicu oveľa . V prípade potreby ( bolestivá zápcha, resp. bolestivé vyprázdňovanie ) je možné nárazovo siahnuť po liekoch, ktoré uvoľňujú stolicu okamžite . Zápchu môžeme definovať ako sťažené, namáhavé, bolestivé vyprázdňovanie malého objemu tuhej stolice menej ako jedenkrát denne. Zápcha je upchatie hrubého čreva stolicou.


Normálne je mať stolicu. V stolici mám občas krv, alebo po vrchu stolice krvavý hlien. Dobrovoľné zadržiavanie stolice – megacolon s enkoprézou, bolestivá defekácia, análna fisúra, . Pri ťažkom priebehu sú prítomné vodnaté stolice premiešané s krvou a hlienmi. Medzi tieto komplikácie patria bolesti kĺbov, bolestivé zápalové uzlíky v . Môžte mať pocit, že je ťažšie vyprázdniť črevá úplne. Nepravidelnosť je chápaná menej ako raz za tri dni, ale aj táto . Valika Pokial nie je krv priamo v stolici , ale mimo, je to.


Zápcha, krvavá a bolestivá stolica , či bolesť brucha však môžu upozorňovať aj na omnoho závažnejšie ochorenie, ako je rakovina hrubého . To, že dieťa začne zadržiavať stolicu , zvyčajne spôsobí bolestivé vyprázdňovanie , ktoré vedie k obave z ďalšieho vyprázdnenia. Prostá habituálna zápcha – strata pocitu nutkania na stolicu sprevádzaná bolesťami brucha, hlavy, vyprázdňovanie je často bolestivé , . Tehotné ženy môžu mať problémy s vyprázdňovaním, stolica je tuhá, vyprázdňovanie je nepravidelné a bolestivé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky