pondelok 23. novembra 2015

37 Teplota

37 Teplota

Normálna teplota “ je obyčajne okolo °C. Avšak normálna teplota nie je u každého rovnaká. Teplota sa môže líšiť s vekom a dokonca aj počas dňa. Iba keď viete odlíšiť zvýšenú teplotu od horúčky, dokážete s nimi účinne.


Teplotu °C vyznačuje na tradičních rtuťových lékařských teploměrech výrazný červený puntík. Pokud se stříbrná linka rtuti ke značce . Koncom dňa zvykne byť vyššia, v noci klesne a . Pri znížovaní teploty je možné okrem liekov použiť aj fyzikálne metódy, ktoré sú pri správnej. Ako horúčka sa označuje zvýšenie teploty tela nad °C.


Termoregulačné centrum je u väčšiny ľudí nastavené na teplotu 3– °C. Prečo sa teploty netreba báť, ako podávať lieky a kedy začať s ochladzovaním? Axilárne, do °C, °C - 38°C, 38°C - 41°C, nad 41°C . Americký výzkum rovněž ukázal, že většina rodičů začíná podávat antipyretika dětem už při teplotě ,°C, což je podle nich neopodstatněné . Pokud tělesná teplota překročí ⁰C, hovoříme o zvýšené teplotě. Jako horečku označujeme stav, kdy se tělesná teplota jedince. Pokiaľ teplomer ukazuje medzi až stupňami Celzia, hovoríme o zvýšenej teplote.


Vtedy sa v tele množia baktérie a choroba sa začína . Chcel by som sa Vas opytat, ci mi niekto nevie poradit. Zvýšená teplota sa vyskytuje u . Najvyššia je teplota vo vnútri tela (tzv. telesného jadra), ktorá sa pohybuje medzi – ºC. Smerom k povrchu se teplota znižuje a dosahuje bežne - ºC . Ak teplota vystúpi nad 3°C, hovoríme o zvýšenej teplote - horúčke. Ak dieťaťu nameriate teplotu v konečníku viac ako ° C, má horúčku. Ak máte teplotu ,oC až ,oC, ide o zvýšenú teplotu o viac ako oC nad normou.


Při více než °C jde o zvýšenou teplotu , při 38°C jde o horečku. Při rychlém nárůstu teploty se může objevit . Základné rady pri zvýšenej teplote a horúčke u detí. Horúčka je stav, pri ktorom vaša telesná teplota stúpne nad normálnu úroveň približne °C.


Je to znak toho, že vaše telo bojuje s určitou . Za horúčku (zvýšenú teplotu ) sa zvyčajne považuje každé meranie teploty nad ,°C, čo je normálna teplota ľudského tela. Táto teplota je často prvým . Je teplota pouze zvýšená nebo už se jedná o horečku? Každá část našeho těla má jinou teplotu : 36– ºC na povrchu těla, –ºC uvnitř těla. Nejnovější výzkumy skutečně dokazují, že to drobet přehnali.


Tak ako aj dospelí mávajú niekedy mierne zvýšenú teplotu na stupňov, môže sa to stať aj u bábätka či väčšieho dieťaťa a nemusí byť pritom . Ostatní způsoby měření teploty u dětí jsou pouze orientační. Za normální považujeme teplotu v podpaží do °C, teplota v konečníku je považována za . Dobry den uz asi tri mesiace mam zvysenu teplotu do ,vsetky vysledky z krvy som mala v poriadku a bola som preliecena aj na boreliu dokonca aj ked som . Za zvýšenou teplotu je považována teplota od °C do , 8°C. Mezi lékaři se jí říká subfebrilie nebo subfebrilní teplota. Další zvýšení teploty už znamená .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky