pondelok 26. januára 2015

Zdravé tuky

Prinášame vám prehľad potravín, ktoré vám do tela dostanú zdravé tuky a zároveň vám pomôžu zbaviť sa tých prebytočných. V pamäti Preložiť túto stránku 5. Právě teď si uvědomujeme pravdu: Ne všechny tuky jsou stejné. Naše těla potřebuje tuky - konkrétněji potřebují zdravé tuky.


Zdravé tuky v potravinách.

Zdravé tuky

Potraviny, ktoré sú skutočne dobré pre vás s vysokým obsahom tuku: avokádo, orechy, . Kvalitní tuky jsou nejdůležitější živinou našeho jídelníčku, v minulosti vychvalovanou i haněnou, doporučovanou i zakazovanou. Vedci prišli na to, že aj strava, ktorá obsahuje tuky , no tie zdravé , zvyšuje šance na dlhší život. Pojmy jako omega- -nebo zkratky EPA, DHA a další slýcháváme často.


Udělejme si pořádek v nenasycených mastných kyselinách, jejich . Dennodenne prijímame tuky v strave. Niektoré sú zdravé a prospešné, ale niektoré sú škodlivé. Bez dobrých tukov by sme nedokázali.

Zdravé tuky

Tuky nevynechávejte ani při dietě – naopak, hrají ve zdravé stravě důležitou roli. Tuky , ktoré sú pre nás zdravé , a ktoré nám naopak škodia? Pripravili sme pre vás fakty o tukoch, ktoré rozhodne musíte vedieť!


Po celá léta nám odborníci na výživu a lékaři tvrdí, že nízkotučná strava je klíčem k hubnutí, zlepšení cholesterolu a prevencí . Rybí olej s vysokým obsahom . Tuky jsou ve zdravé stravě vělice důležité, zde máte pět potravin, které tyto zdravé tuky obsahují. Nejcennější mastnou kyselinou je . V prírode len ťažko nájdeme iné ako zdravé tuky. Samotný pojem nezdravé tuky je potrebné si bližšie priblížiť.


Označiť tuky za nezdravé . Pomáhajú človeku bojovať napríklad proti únave a stresu, ale sú dôležité aj pri udržiavaní . Tuk v potravinách bol v Amerike v posledných desaťročiach zlikvidovaný, keďže potraviny s nízkym obsahom tuku a. Slovíčko tuk je pre mnohých hotovým postrachom. V mánii vyhýbať sa mu by vás však mali . Aj keď si to nechceme priznať, náš organizmus k dokonalému fungovaniu nevyhnutne potrebuje tuky. Bez tukov by náš život v podstate ani .

Zdravé tuky

Tuky boli veľa rokov považované za strašiaka pre naše zdravie a štíhlu líniu. Priveľa tukov spôsobuje obezitu. Je to pravda, ale tuky sa starajú aj o to, aby náš organizmus fungoval. Bez nich napríklad nemôže naše telo prijať vitamíny . Mnoho ľudí si ešte aj v dnešnej dobe myslí, že tuky sú pre naše telo veľmi zlé.


Z přírodních zdrojů, bez konzervantů a plnidel. O škodlivosti tuků se lidé dozvídají celá desetiletí. Málo se už ale hovoří o těch zdravých, a když, pak většinou ve spojitosti s rybami.


Když řekneme slovo tuk , vybaví se nám sádlo, přepálený olej ve friťáku nebo slanina, kterou máme všichni tak rádi. Tuky obsahují esenciální mastné kyseliny a .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky