pondelok 9. februára 2015

Dráždivé hrubé črevo

Syndróm dráždivého hrubého čreva je funkčné ochorenie tráviacej sústavy. Príznaky môže zlepšiť zvláštna diéta. Zistite viac informácií. Viac ako každý piaty človek pozná ťažkosti syndrómu dráždivého hrubého čreva.


Je to súbor príznakov, ktoré sa spájajú so zvýšenou (alebo oslabenou) motilitou hrubého čreva. Problém postihuje asi – populácie, ženy dvakrát .

IBS alebo aj „syndróm dráždivého čreva “, či ľudovo „črevná neuróza“, je ochorenie, ktoré postihuje až percent ľudí. Najčastejšie sú to mladé ženy, čo však . Dráždivé hrubé črevo je choroba, pri ktorej dochádza k častému nutkanie na stolicu. Syndrom dráždivého hrubého čreva je vyvolaný najmä . Je možné, že máte syndróm dráždivého hrubého čreva.


Bývalý bubeník Tublatanky Juraj Černý († 54) ním trpel rokov, napokon mu hrubé . Treba však rozlišovať, či ide o dráždivosť tenkého, alebo hrubého čreva. Pacienti, ktorí pravidelne trpia zápchou alebo hnačkou, môžu mať diagnózu syndróm dráždivého čreva , čo je bežné gastrointestinálne ochorenie.

Dráždivé hrubé črevo

Ak máte syndróm dráždivého čreva , mali by ste si zapamätať, akým potravinám sa treba vyhnúť. To je kľúč k účinnej liečbe. Dráždivé črevo (irritable bowel syndrome – IBS) je funkčnou poruchou . Avšak keď do médií prenikla informácia, že trpel na syndróm dráždivého hrubého čreva , v záujme upokojenia pacientskej verejnosti treba . Môže ísť totiž o syndróm dráždivého čreva (skratkou IBS – Irritable bowel syndrome), ktorého liečbu by namiesto liekov na akútne zažívacie . Hoci neexistuje liek na dráždivé hrubé črevo , tento zdravotný stav nie je život ohrozujúci a príznaky sa môžu zlepšiť s radom diétnych, lekárskych a duševných. Toto ochorenie postihuje dvakrát častejšie ženy ako mužov. Colon irritable postihuje hrubé črevo a narušuje jeho činnosť, zaraďujeme ho preto medzi poruchy tráviaceho traktu.


Príčina tohto ochorenia nie je známa. Dôležité pri liečbe syndrómu dráždivého čreva je prijímanie dostatku rozpustnej. Ako som už spomenul, črevný trakt, skladajúci sa z tenkého a hrubého čreva , . Nie je totiž flatus ako flatus – aj o tom sa tu dočítate.


Napísal som to tak, aby ste si nemuseli pri tom zapchávať nos. Nadúvanie pri funkčných ochoreniach nie je spojené so štrukturálnymi abnormalitami. Pre dráždivé črevo (syndróm dráždivého čreva) sú typické bolesti.


Základom je správna diagnóza. Pre syndróm dráždivého hrubého čreva sú typické bolesti brucha sprevádzané problémami s vyprázdňovaním .

IBS, irritable bowel syndrome, dolná funkčná dyspepsia, dolný dyspeptický syndróm, dráždivé črevo, dráždivé hrubé črevo , syndróm dráždivého. Ochorenie radíme medzi chronické, nedá sa z neho . Many translated example sentences containing dráždivé hrubé črevo – English- Slovak dictionary and search engine for English translations. INFARKT čreva – hemoragická infarsácia čreva upchatie artérie alebo zlyhanie. Colitis mucosa – ako dráždivé hrubé črevo , postihuje dospelých, kolikovité . Jeho príznaky sú totiž . Symptomatická liečba funkčných črevných porúch sprevádzaných meteorizmom a flatulenciou (ide hlavne o dráždivé hrubé črevo ). Liek je určený iba na liečbu .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky