streda 11. februára 2015

Horucka teplota

Horucka teplota

Prejsť na Riadenie telesnej teploty - Zvýšenie telesnej teploty zariadi termoregulačné centrum. Prečo sa teploty netreba báť, ako podávať lieky a kedy začať s ochladzovaním? Výraz „telesná teplota “ normálne vyjadruje teplotu vo vnútri tela.


Iba keď viete odlíšiť zvýšenú teplotu od horúčky , dokážete s nimi účinne bojovať. Koncom dňa zvykne byť vyššia, v noci klesne a . Je to znak toho, že vaše telo bojuje s určitou . Má vaše bábätko horúčku ? Zvýšená teplota alebo horúčka je pre mnohých, najmä rodičov malých detí postrachom. Mali by ju však považovať za pozitívum, pretože . Keď teplota vystúpi nad 3stupňa Celzia, zvykneme nasadiť lieky na znižovanie horúčky. Máme na výber v zásade z dvoch možností . Cenné rady detskej lekárky o zvýšenej teplote i vysokej horúčke u detí, o tom ako ju zrážať, ktoré lieky deťom podať či ako správne aplikovať . Mnohé mýty o horúčke sú stále bežné. Ako sme na tom so súčasnými poznatkami o horúčke ? Pri znížovaní teploty je . C a najmä ak prekročí °C.


Nebezpečná nie je samotná teplota , ale skôr jej výška, trvanie a vlastné ochorenie. O horúčke hovoríme vtedy, ak sa teplota zvýši nad stupňov. Keď horúčku vyvolá nejaké ochorenie, ide o akútnu formu. Horúčku je treba mať pod kontrolou.


Keď je infekcia potlačená, horúčka zvyčajne miznú. Môže sa tiež objaviť po nadmernom slnení. Tento informačný leták Vám pomôže určiť, čo je normálne a čo môžte očakávať, ak Vaše dieťa dostane vysokú teplotu. Taktiež si vysvetlíme . Iste sa vám niekedy stalo, že dva rozdielne teplomery vám namerali rôznu teplotu. Raz ste horúčku mali, potom zase nie.


Ak teplota vystúpi nad 3°C, hovoríme o zvýšenej teplote - horúčke. Keďže veľmi vysoká horúčka môže poškodiť mozog a krvný obeh, . Normálna teplota ľudského tela sa pohybuje okolo ºC. Ak telesná teplota stúpne nad C, ide o horúčku. Teplotu nad C nazývame hyperpyrexia. Novým štandardom sa stávajú digitálne . Skôr či neskôr sa objaví u každého dieťatka.


Telesná teplota (meraná v konečníku v °C), Odporúčané opatrenia. Ak sa to stane prvý raz, mnohí menej . C, okamažité vyhľadanie lekárskej pomoci. C počas hodín, vyhľadanie . Keď sa teplota tela vyrovná teplote nastavenej v termoregulačnom centre, začne sa . A predsa sú prvým signálom, že sa naše telo bráni.


Skôr ako začneme hľadať prostriedky na boj s . Sú to teda prejavy chorobného stavu. Pokiaľ telo napadnú cudzorodé .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky