piatok 5. februára 2016

Ake su krvne skupiny

Krvná skupina je určená antigénmi na povrchu červených krviniek. Niektoré antigény sú čisté bielkoviny, iné tvoria . Aké máme krvné skupiny ? Vo všeobecnosti ich delíme na štyri skupiny: A, B, AB a 0. Sú určené podľa prítomnosti antigénov systému AB ktoré .

Možná krvná skupina Vášho dieťaťa je: A, B, AB. Ak sú oba gény recesívne, tak ide . Ich kombináciou vznikajú krvné skupiny. U ľudí sú KS rôzne (v závislosti od prítomnosti alebo neprítomnosti antigénov).


Krvné skupiny sú určité vlastnosti ľudského tela. Jedným z prejavov vrodenej imunity človeka sú skupinové antigény, ktoré dávajú jedincovi imunologickú individualitu. Pretože reakcie vyvolané týmito .

Poznáme štyri základné krvné skupiny : A, B, AB a 0. Rh negatívni, jedinci s antigénom D na svojich červených krvinkách sú Rh pozitívni. Ak erytrocyty obsahujú aglutinogén A, hovoríme o krvnej skupine A. Ak obsahujú aglutinogén B, ide o skupinu B, ak sú v membráne oba antigény, ide o skupinu. Najdôležitejšie kritéria pre rozdelenie krvných skupín sú podľa systému ABO a Rhesus . Mamičky s negatívnym Rh faktorom sú počas gravidity viac pod kontrolou lekára.


Ten môže prijať všetky krvné skupiny bez ohľadu na Rh faktor. V ostatných častiach sveta sú zásoby krvi s Rh- ešte menšie. V inej skupine zas existuje antigén Rhesus D. Nazývaný je aj Rh faktor. Existencia krvných skupín a jej zákonitosti sú pre nás samozrejmosťou.


Táto problematika však ukrýva ešte mnohé nezodpovedané otázky. Vieme, že ľudia majú „základné“ krvné skupiny , a to: A, B, AB a 0. Prečo ma zaujali práve krvné skupiny a ich vplyv na život? Keby sa niekomu s krvnou skupinou A podala krv skupiny B, mohol by umrieť.

Enzýmy (z latinčiny kvas) sú bielkoviny, vďaka ktorým prebiehajú v . V súčasnosti si častokrát neuvedomujeme, aká dôležitá pre nás môže byť krv a rovnako aké dôležité je poznať svoje . Stúpajúci bilirubín a nezhodné krvné skupiny nie sú dôkazom tohto ochorenia. Dôkazom ja až prítomnosť protilátok proti krvinkám dieťaťa, . Veľa ľudí sa však rozhodlo vyskúšať niečo iné – diétu podľa krvných skupín. Chceli by ste vedieť, aké stravovanie je najvhodnejšie pre Vašu krvnú skupinu ? V Japonsku veria, že krvná skupina odráža povahu človeka a podľa nej sa dá. Povráva sa však o nich, že sú aj samoľúbi, závistliví, arogantní, . Podľa doktora D´Adama každá krvná skupina obsahuje genetickú informáciu o. A sú rozvážni, precízni a ľahko sa . My Slováci vnímame krvnú skupinu viac-menej len zo zdravotného.


A sa vyznačujú pevným charakterom, sú. V priebehu evolúcie ľudského rodu vznikli štyri základné krvné skupiny označované:. Vhodné potraviny sú : väčšina morských živočíchov, morské riasy, pečeň, . Antigény sú prítomné pri narodení, zatiaľ čo protilátky sa vyvíja v priebehu prvého roka života. Landsteinerovo zistenie . Umožňujú to špeciálne vyrobené krvné vaky, ktoré sú jednorazové a po použití sa .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky