streda 31. augusta 2016

Spanok

Spanok

Kvalitný spánok posudzujeme podľa toho, ako sa nám zaspáva a ako sa nám vstáva, čo je subjektívne vnímanie. Objektívne je to čas medzi týmito momentmi. Na rozdiel od bezvedomia, spánok sa považuje len za alterovaný stav vedomia . Ako dlho by sme mali v noci spať?


Lekári a odborníci na spánok tvrdia, že hodín.

Sú však ľudia, ktorí spia až hodiny a sú v poriadku. Zistite, prečo je pre nás spánok taký dôležitý a spoznajte možnosti, ako spať lepšie, prípadne ako sa zbaviť porúch spánku. Počas spánku dochádza k regenerácii organizmu a navracajú sa nám fyzické a psychické sily. Je však dobrý spánok cez deň a ako dlho spať? Ale ako dosiahnuť kvalitný spánok , keď máte problémy so zaspávaním a budenie uprostred noci je už akýmsi zvykom?


Priemerný potrebný čas pre spánok sa udáva medzi až hodinami, ale zazlatý stred sa uznáva sedem hodinový spánok. V dnešnej dobe sa od nás zväčša vyžadujú nadmerné výkony.

Spanok

Spánok je kľúčom k lepšiemu životu. Aby sme splnili všetky očakávania, radšej sa potom . Veľa porúch spánku je doslova naučených. Spravia sa chyby vo výchove detí, keď sa im umožní do neskorých večerných hodín pozerať . Je nutný pre regeneráciu tela aj ducha, no nie každý vie ako . Dobrý spánok nezabezpečí len to, ak sa nebudete neskoro prejedať alebo limitovať nápoje s obsahom kofeínu.


Už na začiatku dospelosti si môžete všimnúť prvé zmeny, ktoré menia Váš spánok na horší. Existuje viacero ďalších tipov, ktoré vám môžu . Pamätáte si, keď ste ako dieťa alebo tínedžer dokázali prespať celé . Chceli by ste spať, ale nedokážete? Povedomá situácia, však?


Všetci poznáme ten moment, keď už spokojne ležíme v posteli, všetko sa zdá byť dokonalé, ale . See what people are saying and join the conversation. Oči bývajú väčšinou zatvorené. Dochádza niekedy až k úplnej strate vedomia.


Aj keď sa alkohol javí ako dobrý pomocník pri zaspávaní, v skutočnosti zhoršuje kvalitu spánku a následne aj našu náladu po prebudení.

Spanok

Tretinu nášho života prespíme. Vedeli ste, že počas spánku sa nám môže. Tvrdia to americkí vedci na základe štúdie, v ktorej dvom skupinám zdravých ľudí obmedzili spánok na nie viac ako päť hodín za noc.


Pôvodne mal mať tento článok názov „desivých faktov o nedostatočnom spánku “, no slovo desivých ma doslova vydesilo, takže som to zmenil. Nepokojný spánok môže mať veľa dôvodov – od nesprávneho matraca cez stres až po príliš veľa svetla. Prečítajte si náš článok, na čo by ste si . V prípade potreby si môžete nastaviť, ako dlho chcete každú noc spať. Je charakteristický periodickou . Témou bol totiž spánok.


Mentor košických vedeckých kaviarní RNDr. Neurobiologického ústavu SAV, si ako hosťa .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky